Covid19 ме хвана тотално неподготвена за изолация от света, за хоум офис, за промяна и тотално канселиране на едни красиви, бъдещи планове. Но най-вече неподготвена за невъзможността да консумирам една страстна и вълнуваща връзка, за която съществуващата дистанция не беше никакъв проблем. До пандемията и последвалият локдаун. 

Имах нужда да знам, че можем да поддържаме огъня. Имах нужда да намеря начин да консумирам тази връзка по някакъв достъпен и за двамата начин, колкото е възможно и колкото интернет позволява това да се случва. Донякъде се радвам, че омрънках в епизода ни за секс играчки, как човечеството още не е изобретило такава, която да може да се управлява от интергалактическа дистанция, защото в резултат на това омрънкване, първо Змея ми изпрати линк към Lush 2 след записа ни, второ мета заглавието ѝ “Let him control you… From ANYWHERE!” ме грабна веднага, и трето, след излизането на епизодът заваляха препоръки именно към тази играчка.

На светлосин фон, розова сексиграчка

След големия успех на предшественика му Lush през 2015, Lovense решават да подобрят версията, като добавят remote контролиране и през 2018 се появява Lush 2. Това е вибриращо яйце или bullet вибратор, стимулиращ G-точката, напълно водоустойчив, с батерия издържаща до 3 часа. Доста приятна като усещане и дискретно преносима играчка, която не създава дискомфорт в тялото по време на носене. За някои безшумна, но за мен не особено тиха. Ако някой ден реша да я ползвам в присъствието на нищо подозиращи около мен хора, мисля че ще създам доста подозрения какво се случва и откъде идва този шум на вибрация.

Поръчах я директно от Lovense, като не бях много наясно от коя държава идва; навсякъде пишеше, че доставките се забавят заради Covid19 и може да отнеме 14-20 работни дни. Проклех отново въпросния вирус, но за моя изненада, пратката дойде сравнително бързо.

Въпреки че бях наясно, че активната му част – тази, която се слага във вагината е едва 7.6 см, първата ми реакция след разопаковането беше “опа, това нещо е твърде малко, нюню яйчице, сигурно и лъжат, че е супер мощно. Как ще ме задоволи т’ва нещичко, бе!?”. 

Втората “откъде, по дяволите, се зарежда това”, докато не открих супер миниатюрната дупчица за зареждане. Lovense са пичове и бяха сложили силиконово предпазителче на зарядното, което аз направих глупостта да изхвърля заедно с кутията. Зареди се за по-малко от час и беше готова за употреба.

Играчката се поставя лесно и седи стабилно във влагалището, като огъващата ѝ се част за включване и изключване създава леки, приятни вибрации върху клитора, които смятам за слаби и не бих разчитала на тях за оптимална клиторна стимулация.

Смея да твърдя, че не бях права за размера, Lush 2 е невероятно мощен и стимулацията му върху G-точката е прекрасна, и доста солидна. За соло употреба досега избирам няколко програмки от по 9-20 минути и го оставям да си човърка, и вибрира, докато мога да правя други неща с ръцете. Например да хвана wand или клиторална вендуза, или да поработя докато съм все още в хоум офис.

Инструкциите в сайта на Lovense за връзване към телефон бяха доста объркващи. Наложи се да потърся други източници, за да разбера кой точно от двата им app-а ще свърши работата за контрол от разстояние. Можеха да напишат в сайта си с едно просто изречение: “Инсталирайте Lovense Remote App, кажете на партньора да инсталира същото, пуснете bluetooth, закачете играчката, добавете се като контакти в апа, дайте достъп и готово.”

Самото приложение съдържа многобройни опции за вибрация, можете сами да си произведете “програма”, да изберете вече създадените от други потребители или партньорът ви да композира такава, докато за вас остава само удоволствието да се наслаждавате. 

И тук идва най-важната ѝ роля, заради която се сдобих с нея – “Let him control you” частта. Ами, яко е, много е яко! Различно е от живия контакт и интимност, разбира се, но фактът, че той може да ми доставя сексуално удоволствие от разстояние, и да се забавляваме взаимно на случващото се, е приемлив предвид ситуацията, в която се намираме. Създава усещането, че това там вътре в теб, е донякъде партньорът ти. Никога не знам каква вибрация, вълна, пулсиране, fireworks или earthquake* следва. Никога не знам какво да очаквам, с кое пулсиране ще ме изненада и с каква сила ще извибрира то, и именно това е най-чудесното в играта с Lush 2. Изтествана и с вибриращ бът блъг, Lush 2 е безопасна и за употреба с анални играчки, като не само, че не си пречат взаимно, но вибрациите им стимулират още по-силно всички сетивни точки, намиращи се около тях.

Целият този споделен момент на удоволствие се случва през видео чат, като Lovense имат собствен софтуер за коетоLovense SmartCam, който са създали за сигурност на потребителите си (не съм го ползвала още). Lush 2 работи и с други програми за видео чат, достатъчно е да имате доверие на хората, с които споделяте това, че няма да шернат случващото се на екрана с други лица, или нямате опасения, че Бил Гейтс/Марк Зукърбърг съхраняват вашия видео секс.

Препоръчвам тази играчка на всяка жена, която в някакъв момент не може да бъде физически с партньорите си, и не само, защото е чудесна и за соло употреба, предполагам и за foreplay в присъствието на партньор, а защо не и в комбинация с тях. Като тук е добре да спомена, че дисклеймъра “Let him control you” e малко некоректен. Можеха да изберат “Let them control you” или “Control me”, нещо по-неутрално, което не прави играчката обвързана само с употреба в хетеровръзки.

Ако имате въпроси за Lush 2 може да ми пишете на @tangerrinka в Twitter или където и да било в социалните мрежи на подкаста.

Надявам се това ревю да ви бъде полезно и ако си вземете Lush 2 или друга играчка за ремоут контрол, ще се радвам да чуя вашето мнение.

И не забравяйте да ползвате лубрикант.
Stay safe, sane, consensual!
Мандарина
хх

*Режими за създаване на програми в Lovense Remote App